The Darkness

Jag har varit ett stort fan av the Darkness allt sedan jag hörde dem första gången år 2001. Även om om det inte hänt något aktuellt i det ämne jag tänkte ta upp i detta inlägg så tycker jag ändå att de förtjänas att lyftas upp lite grann. Man hör inte så mycket av dem i offentligheten nuförtiden så vi fans får göra vad vi kan för att hålla legenden vid liv.

Jag har alltid älskat Queen och man kan väl säga att the Darkness är deras stora efterträdare på 2000-talet. Även om de kanske aldrig kommer få samma status som Queen så uppnådde bandet mycket snabbt kultstatus, först i Storbritannien och sen även så småningom i resten av världen.

Som ett fan av bandet så har det alltid varit svårt att uppleva de många negativa riktningar deras musikskapande har tagit. Bandet har drabbats av flera avhopp/uteslutningar genom åren och de har varit långa uppehåll på vägen. Många gånger så har man trott att det varit slut för gott, och tyvärr har väl aldrig bandet lyckats ta sig tillbaka till de nivåer man nådde med de första albumen. Deras senaste album kom så sent som 2015, så det finns fortfarande hopp om att bandet ska hålla ihop och fortsätta producera nytt material.

The Darkness har som sagt genomgått en del olika stadier genom åren och konstellation har varit i ständig förändring. Bröderna Dan och Justin Hawkins är dock fortfarande med i bandet och tur är väl de då jag skulle säga att de är de två stora profilerna i gruppen. Frankie Poullain och Rufus Taylor får heller inte glömmas, de är två individer som jag tror kommer bidra mycket till gruppens fortsatta utveckling.

Jag hoppas att du nu kan ta fyra minuter av ditt liv, sätta på videon nedan och luta dig tillbaka och bara njuta. Detta är en av mina absoluta favoriter. Passa även på att studera denna härliga musikvideo som gjorts med inspiration av gamla tidens science fiction tv-serier som förebild. Rekvisitan och upplägget på videon skriker låg kvalitet men man kan inte låta bli att charmas av dessa enkelhet och bandets charm.